dijous, 16 de juny del 2011

SOCIALS: ARTISTA



Museu de l'Acròpoli:Tria tres obres que t'agradin.
Ceràmica de figures vermelles: descripció i cronologia

TRES OBRES:
1) Atenea Pensativa

El seu autor es anònim, fou esculpit per algun artista dels tallers de Àtica ,es de estil període de arcaic de Grècia, el seu material es de marmol, la seva altura es de 48 centímetres, porta una túnica femenina de la antiga Grècia i un casc corinti. Atenes surt en actitud pensativa.








2) Efebo de Kritios



Conegut com Muchacho de Kritios, es una escultura de un jove atleta de data del any 480 a. C. Va fer esculpit per Kritios, artista ateniense de la Antigua Grècia.










3) Niké ajustant-se la sandàlia

Aquesta obra es diu Niké, se està ajustant la sandàlia, es del 410 adC. Era la deessa de la Victòria i es diu que era molt ràpid al córrer i al volar, es creu que té alguna cosa que ver el que una deessa molt rapida s'ajustes la seva sandàlia.






Ceràmica de figures vermelles: descripció i cronologia

Descripció:

La ceràmica de figures vermelles és un estil figuratiu de la ceràmica grega que va néixer a Atenes cap el 530 aC, substituint l'estil anterior, la ceràmica de figures negres, i que es va utilitzar fins el segle lll aC. Aquest estil va tenir el seu apogeu al segle V aCi va començar a entrar en decadència al segle IV aC.
El nom fa referència al color de les representacions figuratives en aquest estil, que es deixaven del color natural de la terrissa sobre un fons negre pintat; en contraposició a la ceràmica dita de figures negres, a la qual les figures eren pintades en negre sobre el color natural de la terrissa. A les figures vermelles, per tal que no siguin simples siluetes, es tracen finament els detalls, i es fa també en el mateix color negre del fons.

Cronologia:

Va néixer a Atenes cap el 530 aC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada